Säkerhet

Obligatoriskt är att paddlaren har utrustning och kunskap att klara av paddlingen och möjliga nödsituationer helt själv då arrangören ej åtar sig något ansvar vad gäller säkerhet kring paddlingen.

VIKTIGT är att kajaken har flytkroppar och att du vet att du klarar av att komma upp i kajaken. Stora vågor från båttrafik är att räkna med samt rejäla vågor vid vind på fjärdarna.

Regler

Allmänna regler

Alla paddeltyg är välkomna att delta, men det är de som paddlar enmanskanoter som kan vinna priser.

Byte av kanot är ej tillåtet.

Support är ej tillåtet.

För att vinna så måste kanoten sitta i sanden på mållinjen senast 14.00.00. Du måste alltså ta höjd för eventuella oförutsedda saker. Även om en kajak, lastbil eller ko blockerar mållinjen så kommer detta att hållas.

För startande innan 08:00

Alla som startar före 08.30 ska ta en bild och lägga ut bild på eventets Facebook-sida vid 4 tillfällen:
  1. Start
  2. Monumentet i Baggenstäket (1 mil)
  3. Strömma (2,5 mil)
  4. Djuröbron (3,3 mil)

För startande 08:00 och senare

Dessa personer startar med 4 minuters intervaller. För dessa är det ej tillåtet att ligga på annan paddlares våg.‍

Deltagandet sker helt på egen risk.

Det är viktigt att notera att deltagandet sker helt på egen risk:
  • Det finns ingen reservplan. Det finns ingen säkerhetsbåt, ingen som kör dig hem om du bryter. Det är ingen som vet vart du är eller väntar på dig på Sandhamn. Du måste klara av detta själv.  
  • För er som ej känner mig (Jörgen Kard) och mina arrangemang så måste jag nämna att SickHamn är ett enmans arr. Det är inga målportaler, tidtagningssystem, funktionärer eller liknande. Ett enkelt arr där deltagarna gör festen helt enkelt.
  • Du måste själv ha koll på din säkerhet. Du kommer vara väldigt trött, du kommer ha slarvat med sockret och vara yrslig, det kommer gå vågor, du måste ha en farkost som du klarar av HELA vägen ut till Sandhamn.
  • Du måste ha kommunikationsmöjlighet. För att kunna ringa taxi eller nödhjälp om nått går fel. Tänk på batterier, blöt pekskärm som ej fungerar, kyla mm.
  • DU ANSVARAR FÖR DIN EGEN SÄKERHET.

Anmäl dig

Anmäl dig idag för att säkra din plats på årets roligaste paddlingstävling!

Anmäl dig